Nieuws

December 2019

Lights in Blokzijl.
In de donkere decembermaand van 2019 zal er voor de eerste keer Lights in Blokzijl worden georganiseerd door BERLUX lighting design. Het evenement wordt het zusje van het Zweedse Lights in Alingsas wat daar al 20 jaar succesvol is.

Meer informatie op: http://www.lightsinblokzijl.nl

————————————————————————————————————————–

10.02.2019

Na anderhalf jaar het Parament Thema van WordPress gebruikt te hebben nu overgestapt op het Nishita Thema.
Met dit thema worden de foto’s iets groter weergegeven hetgeen niet mogelijk was bij het vorige thema.

Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden ?

————————————————————————————————————————-

De Nationale Tuinvogeltelling 2018

Doet u ook mee op 27 en 28 januari 2018 ?
Dit weekend telt heel Nederland tuinvogels tijdens de 15de Nationale Tuinvogeltelling.
Bekijk de actuele resultaten van de Tuinvogeltelling 2018: landelijk, per provincie en in uw gemeente op http://www.tuinvogeltelling.nl

De Tuinvogeltelling levert een momentopname van de aantallen vogels die in Nederlandse tuinen aanwezig zijn: landelijk, per provincie en per gemeente. In combinatie met de resultaten van andere jaren en andere tellingen levert dit een beeld van de ontwikkelingen in tuingebruik door vogels. Met deze gegevens bepaalt Vogelbescherming hoe tuinvogels het beste geholpen kunnen worden.

Bron: Vogelbescherming Nederland.

————————————————————————————————————————-

Fietselfstedentocht

Al meer dan 100 jaar fietsen op pinkstermaandag ongeveer 15.000 deelnemers de Fietselfstedentocht. De route van deze 235 kilometer lange tocht start en finisht in Bolsward. Deelnemers starten in 23 verschillende groepen, ’s morgens tussen 05.00 en 08.00 uur in het centrum van Bolsward. Iedere 8 minuten start er een groep met ongeveer 650 deelnemers. Het lotingssysteem zorgt voor de indeling van de verschillende groepen. Om de tocht te volbrengen moeten de deelnemers alle stempels bij de verschillende posten hebben gehaald en uiterlijk om 24.00 uur bij de laatste finishcontrole in Bolsward zijn.

De eerstvolgende Fietselfstedentocht is op pinkstermaandag 10 juni 2019.
Meer informatie kunt u vinden op: http://www.fietselfstedentocht.frl

Advertentie
%d bloggers liken dit: